28. mai 2007

Bodø - byen min

Sylvia hadde tatt sæ en tur rundt i byen hennes, Porsgrunn og tatt mange flotte bilda. Ho oppfordra oss til å ta bilda av byen vår. Så her kommer bilda av Bodø, byen min. Siden vi har nydelig vær i dag skal dere få være med en tur gjennom sentrum og ut på moloen.

Rundturen min starte med utsikta æ har vokst opp med, nemlig Landegode. Den ligg der ute i vest og kan sees fra store dela av byen.

Bodø blir kalt "havørnbyen", pga den store havørnbestanden. Ikke rart vi har flere skulptura av ørna. Denne står øverst i gågata og hete "Havørnfamilien" og er laga av Skule Waksvik. Den var en gave til byens 180års jubileum i 1996.

Dette er torget.
Trasig at de bygg igjen over alt. Vi har nesten ikke utsikt igjen...
Dessverre ble Bodø hardt bomba under krigen og mange bygninga brandt ned, men noen overlevde heldigvis, sånn som tollkammeret.

Siden så mange bygninga gikk tapt ble det viktig å bygge opp byen fort. Dette resulterte i at Bodø har en del bygninga som ble bygd, uten at det estetiske var så viktig...

Men etter hvert har heldigvis det estetiske blitt viktigere. Det nye Nordlandsbankenbygget synes æ er flott med sitt "mellombygg".
Her i småbåthavna kan man kjøpe reka, finne sæ en benk og sette sæ og kose sæ :)

Bilde av Bodø sentrum fra Molokroken.
Sjefen over småbåthavna!

Sjekk de flaggan. Ingen tvil om at det er værhardt ute på moloen.

Skulpturlandskap Nordland er en internasjonal kunstsamling hvor man finn 33 skulptura rundt i hele Nordland. Skal du reise rundt i fylket er det absolutt hvert å ta en kikk på noen av dem.

Denne skulpturen, "uten tittel" er laget av britiske Tony Cragg, og består av 7 skulptura av granitt som man finn på moloen.
Åh! Er det ikke mere igjen? Ungan gikk visst fri for måsemat.
Nok et bilde av Bodø, tatt fra moloen.

Rådhuset med byvåpenet på veggen.
Av en eller anna grunn fant politikeran ut at veien utafor rådhuset måtte bli brolagt, og få slike kula dandert... Jo visst er de vakre, men æ skjønna ikke hvorfor...

Det er bare Fygle sine balla som ligg og sleng...
Men noe æ skjønne er at Hvalrossen i rådhusbassenget er morsom å klatre på! Den sto der når æ var lita også, ute i bassenget, så man må vasse ut i vannet for å klatre.

Dette var selvfølgelig bare litt av det man kan se i Bodø.
Du er hjertelig velkommen til å komme og ta en titt.

9 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Det er en fin by du bor i. Har vært i Bodø en gang for mange år siden og koste meg fælt. (Husker at jeg kjøpte meg en rådyr skinnjakke, den dyreste og mest brukte suverniren jeg noengang har kjøpt)

Monica Therese sa...

Bodø ser ut som en by jeg kunne trives i,selvom jeg har Bergen i mitt hjerte...(",)

Grete sa...

Takk for besøket i bloggen. Så koselig å lese om Bodø. Ser du også holder på med garnmysteriet; hva i all verden er det vi lager?? Moro er det i alle fall! Ønsker deg ei god helg :-)

Merethe sa...

Å Beate! Det e ikke alt man skal forstå!
De kulan e nåkka a det vakreste æ veit i byen vårres. Æ bare MÅ ta på dem kvær eneste gang æ går førbi. Og æ kjenn på ALLE sammen!
mvh. Merethe

Merethe sa...

Dessuten trur æ ikke at Fygle sine balla e så god og glatt å ta på!

Beate Larssen sa...

Nei, du har sikkert rett :D

Muffin sa...

Nei, de er ikke like glatt :-))
Så fine bilda du har tatt Beate, her ble jeg jamen inspirert til å ta fram kameraet.
Kunne tenke meg å avfotografere de grønne bubban de har lagt i kongeparken....

Hanne sa...

Flotte bilder, også av min gamle arbeidsplass i Nordlandsbanken ;)

Mokina sa...

Koseli å se alle bildan fra byen!! Bodde i Bodø t æ va 7.. D e jo da snart 30 år sia æ fløtta dær fra mæn d e nu d som e byen da... Har jo selvsagt vært der seinare og.. Å på Hvalrossen har æ klatra som lita.....